ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Τήνος: Πως να πάω;

 

Προγραμματίζετε το επόμενο ταξίδι σας στην μαγευτική Τήνο; H Τήνος πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, ένα νησί έκπληξη που συνδυάζει όμορφες παραλίες, έντονη ζωή και θρησκευτική παράδοση. Οργανώστε το επόμενο ταξίδι σας στην Τήνο ξεκινώντας από τα βασικά και συγκεκριμένα από τη μεταφορά σας στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί. Οι παρακάτω πληροφορίες σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο τρόπο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

Πειραιάς – Τήνος

 

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα για εσάς, καθώς οι εναλλακτικές είναι πολλές και σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς. Καθημερινά πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Πειραιά δρομολόγια για Τήνο. Η ώρα αναχώρησης του πλοίου διαμορφώνεται ανάλογα την περίοδο και την ημέρα. Τους καλοκαιρινού μήνες τα δρομολόγια διπλασιάζονται. 

Αν επιθυμείτε ένα όσο το δυνατόν πιο σύντομο ταξίδι με το πλοίο επιλέξτε το High speed ferry που φτάνει στην Τήνο από τον Πειραιά σε μόλις 2.30 – 3.30 ώρες. Αν πάλι το budget σας είναι περιορισμένο ή απλώς θέλετε να απολαύσετε την διαδρομή επιλέξτε ένα Normal ferry το οποίο χρειάζεται περίπου 5 ώρες για το λιμάνι της Τήνου. Φυσικά η διάρκεια του ταξιδιού θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των στάσεων σε ενδιάμεσα νησιά που θα κάνει το πλοίο σας.

Το λιμάνι του Πειραιά είναι μια καλή επιλογή για εσάς που μένετε στα νότια προάστια, κάτι που δεν ισχύει για όσους μένουν κοντά στα βόρεια. Η διαδρομή μέχρι τον Πειραιά σε συνδυασμό με την κίνηση, ιδιαίτερα αν το πλοίο σας αναχωρεί κατά τι πρωινές ώρες, σίγουρα δεν είναι ευχάριστη. Αν μένετε κοντά στην Κηφισιά, την Παλλήνη ή το Χαλάνδρι επιλέξτε να πάρετε το πλοίο για Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας! Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια για το νησί με ενδιάμεσο σταθμό το γειτονικό νησί τη Άνδρου.

 

Ξεκινάτε το ταξίδι σας από την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα;

 

Αν ξεκινήσετε το ταξίδι σας από την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα για εσάς, καθώς θα πρέπει να μεταβείτε στην Αθήνα με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ απ’ όπου θα πάρετε το πλοίο της γραμμής για Τήνο.

 

Ξεκινάτε το ταξίδι σας από κάποιο νησί της Ελλάδας;

 

Αν είστε μόνιμος κάτοικος νησιού ή απλά προγραμματίζεται ένα tour στην νησιωτική Ελλάδα και θέλετε να επισκεφτείτε την Τήνο υπάρχει τρόπος, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε στάση στην Αθήνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αύξησης και της επιβατικής κίνησης καθημερινά αναχωρούν από τα λιμάνια της Νάξου, της Μυκόνου και της Άνδρου πλοία για την Τήνο.

 

Μπορώ να πάω με αεροπλάνο στην Τήνο;

 

Δυστυχώς, η Τήνος δεν διαθέτει αεροδρόμιο, επομένως το πλοίο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο νησί. Εναλλακτικά, γειτονικά κυκλαδίτικα νησιά όπως η Μύκονος και η Σύρος διαθέτουν αεροδρόμιο, απ΄όπου πραγματοποιούνται απ ευθεία πτήσεις από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Έτσι, αφού φτάσετε σε κάποιο από τα παραπάνω αεροδρόμια μπορείτε να πάρετε το πλοίο της γραμμής για την Τήνο, έτσι θα αποφύγετε ένα πολύωρο ταξίδι με το πλοίο.

elGreek