ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΝΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΝΟΥ

 

Η Τήνος αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Παρά το γεγονός ότι το νησί είναι γνωστό για την περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Τήνου, διαθέτει επίσης σπάνιας ομορφιάς παραλίες. Οι παραλίες της Τήνου είναι μοναδικές με απίστευτα νερά. Το να ξεχωρίσεις τις καλύτερες είναι αρκετά δύσκολο. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε.

 

Όρμος Υστερνίων: Σε απόσταση 17 χλμ βορειοδυτικά της Χώρας, το μικρό ψαρολίμανο των Υστερνίων διαθέτει καθαρή θάλασσα, βότσαλο και ταβέρνες για φαγητό. Η θέα είναι όμορφη και «βλέπει» προς τη Σύρο.

 

Άγια Θάλασσα: Σε μια από τις πιο ειδυλλιακές, παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Έξω Μεριάς οδηγεί ο μικρός χωματόδρομος από τον Πάνορμο. Η παραλία Άγια Θάλασσα είναι μια απόμερη και ήρεμη παραλία που προσφέρεται για βουτιές σε απόσταση αναπνοής από τον Πάνορμο. Παραλία γνωστή σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες της Τήνου που θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Άγιος Ρωμανός: Ο Άγιος Ρωμανός βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Απέχει 12 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η παραλία διακρίνεται για την πυκνή της άμμο και τα βότσαλα. Ακόμη στην παραλία μπορείτε να βρείτε και φυσική σκιά, που δημιουργείται από τα αρμυρίκια. Η παραλία είναι οργανωμένη και το καλοκαίρι είναι από τις αγαπημένες των ντόπιων και όχι μόνο.

 

Μαλλί: Στα Έξω Μέρη το Μαλλί είναι ένας απομακρυσμένος ορμίσκος. Βρίσκεται δηλαδή στο βορειοδυτικό τμήμα της Τήνου περίπου 25 χλμ. από τη Χώρα. Μετά τα λατομεία στον Μαρλά, ο χωματόδρομος οδηγεί στο μικροσκοπικό Μαλλί. Εκεί θα συναντήσετε τη γαλαζοπράσινη, μαρμαρένια θάλασσα. Η θεά από την παραλία είναι προς την Άνδρο, που μπορείτε να τη δείτε ακριβώς απέναντι.

 

Ρόχαρη: Η Ρόχαρη αποτελεί σημείο αναφοράς στην Τήνο. Η παραλία βρίσκεται κοντά στον Πάνορμο και απέχει 28 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η παραλία είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη κοσμική παραλία κοντά στον Πάνορμο. Στο λιμανάκι του οικισμού Πλατιά. Τα αρμυρίκια στην αμμουδιά της δίνουν ένα εξωτικό στοιχείο στην παραλία.

 

Άγιος Σώστης: Η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Κάθε χρόνο αποτελεί την επιλογή πολλών επισκεπτών. Απέχει 5,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η παραλία φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα και καθαρά νερά της. Είναι η κατάλληλη παραλία για τις οικογένειες, καθώς τα νερά είναι ρηχά. Η παραλία είναι οργανωμένη.

 

Λιβάδα: Αυτό που χαρακτηρίζει την παραλία είναι η άγρια ομορφιά της. Η παραλία είναι απομακρυσμένη και απέχει 19 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η τοποθεσία της είναι τέτοια, που τα κύματα διαμορφώνουν ένα άγριο αλλά και ταυτόχρονα σπάνιο τοπίο. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι δύσκολη, καθώς για να απολαύσεις το τοπίο πρέπει να περάσεις από χωματόδρομο. Βέβαια, η ταλαιπωρία αξίζει, καθώς το τοπίο είναι μαγικό.

 

Παχιά Άμμος: Είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού. Απέχει μόλις 8,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Δημιουργούνται αμμόλοφοι, οι οποίοι ακουμπάνε την ακτή. Έτσι, προέκυψε και η ονομασία της. Δεν είναι πολυσύχναστη παραλία. Επομένως, αν αναζητάτε ηρεμία, είναι ο κατάλληλος προορισμός.

 

Κολυμπήθρα: Η παραλία απέχει 15 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες, τη Μικρή και τη Μεγάλη Άμμο. Αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ, τότε αυτό είναι το spot σας.

 

Απηγανιά: Είναι ένας πανέμορφος κόλπος, όπου τα βράχια είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο από τη φύση, που δημιουργούν ένα σαγηνευτικό τοπίο. Η παραλία απέχει 11 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς απαιτεί οδήγηση σε χωματόδρομο και μετά πεζοπορία σε δύσκολο μονοπάτι.

 

Αποθήκες:Η παραλία Αποθήκες βρίσκεται 16 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα. Η παραλία χαρακτηρίζεται από άγρια ομορφιά. Αυτό γιατί η παραλία είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς ανέμους. Δεν είναι οργανωμένη. Εξαιτίας της τοποθεσίας της δεν είναι πολυσύχναστη.

 

Λυχναφτιά: Εδώ μπορείτε να βρείτε την  κλασική κυκλαδίτικη ομορφιά. Η παραλία βρίσκεται 12 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα. Η μορφολογία της παραλίας χαρακτηρίζεται από αρκετή άμμο και βότσαλα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Τέλος, από την παραλία διακρίνεται η Μύκονος.

 

elGreek